Over Berlijn op Maat


Berlijn is zeker geen klassieke schoonheid, maar een stad met diepe groeven in het gelaat. En een ziel vol littekens. Zo´n stad ontdekken vergt een heldere aanpak - en gidsen die je vol passie kunnen meeslepen in haar fascinerende verhaal. Daarom kwamen de Nederlandse ondernemers Tom Bergrath en Peter Bijl in 2014 met hun eigen aanpak: Berlijn op Maat.

Wat doet Berlijn op Maat?

Foto - tours van Berlijn op Maat
Foto - excursies van Berlijn op Maat
Foto - workshops van Berlijn op Maat
Foto - lezingen van Berlijn op Maat

Wij maken thematische programma´s voor gezelschappen die naar Berlijn komen. Deze programma´s duren van enkele uren (in het geval van tours, lezingen en workshops) tot enkele dagen (in het geval van meerdaagse programma´s) - en worden altijd op maat gemaakt. 

Wij willen onze gasten actief betrekken en inspireren - door helder de weg te wijzen, licht verteerbare informatie op te dienen en waardevolle geestelijke bagage mee te geven. Zodat uw gezelschap Berlijn verlaat met dat ontzettend mooie gevoel: veel gezien en geleerd te hebben. Dat is waarom we per slot van rekening reizen. 

Tours, excursies en stadsexpedities

In de eerste plaats organiseren wij tours, excursies en stadsexpedities - in Berlijn en omgeving. Wij nemen u en uw gezelschap mee langs bijzondere locaties - te voet, met de fiets, met de auto, met het openbaar vervoer of met een bus. Onderweg vertellen wij verhalen over historie, cultuur, leven en alle andere zaken die Berlijn zo fascinerend maken.  Hoe gasten dit tot nu toe hebben ervaren? Lees het in de reacties

Workshops en lezingen

 De recente geschiedenis van Berlijn is heel turbulent geweest en heeft er zeker veel toe bijgedragen dat zo veel mensen nu de stad zo graag bezoeken - al is het maar om een beetje meer van onze Europese historie - en de ambivalente rol van Duitsland daarin - te begrijpen. Met Berlijn op Maat proberen wij, Tom Bergrath en Peter Bijl, bezoekers de juiste gebruiksaanwijzing te geven om Berlijn optimaal te beleven en te waarderen. Zonder hulp zouden veel mensen de mooie verhalen, de verborgen schoonheid en het bijzondere karakter van deze fenomenale stad mislopen. En dat willen wij niet.

Wij willen u enthousiast maken voor deze dynamische stad, die altijd in beweging is. Dat doen we door u de interessante, onverwachte - soms verborgen - plekken te laten, de achtergronden te schetsen en verhalen te vertellen. Deze verhalen gieten wij ook graag in andere vormen dan tours en excursies. Wat dacht u van een leerzame workshop voor uw gezelschap of een inspirerende lezing op uw locatie? Ook kunt u vele van onze verhalen lezen in ons magazine STADTGEIST.  

Magazine

Magazine Stadtgeist - berichten uit Wereldstad Berlijn
Advertentie: ontdek ons magazine

Reisprogramma's

De afgelopen jaren hebben we honderden kleine en grote groepen begeleid in Berlijn. Op die manier hebben we veel inzicht gekregen in de behoeftes van zeer uiteenlopende groepen. Hiermee ontwikkelen we reisprogramma's met een persoonlijke insteek, die optimaal aansluiten bij de specifieke wensen, verwachtingen en interesses van iedere groep. Ook die van u! 

 

Onze naam zegt het al: wij werken op maat! Dat werkt het beste voor zowel voor onze klanten als voor ons. Iedere groep is namelijk weer anders.  Hoe meer wij uw verwachtingen kennen, hoe meer we daar op inspelen – en hoe meer u een speciaal voor u op maat gesneden tour, excursie of reisprogramma krijgt. Juist dat persoonlijke karakter maakt voor ons het werk nog leuker. Een win-win-situatie! 

 

Geen enkele activiteit die Berlijn op Maat organiseert is hetzelfde. Ook wij leren iedere dag opnieuw over de stad, wat ook weer doorwerkt in ons aanbod. Bovendien zijn u en uw gezelschap ook weer anders dan alle anderen met wie wij ooit op pad zijn geweest. U heeft uw eigen achtergrond, uw eigen professie, uw eigen interesses. En daar houden we maar wat graag rekening mee. U kunt bij ons dus bij uitstek terecht voor een flexibele aanpak

Foto - op groepreis naar Berlijn - op zoek naar lokaal contact
Foto - service op maat voor uw groepsreis naar Berlijn
* Wij maken geen hotelreserveringen. Wel geven wij hoteltips

incentives en MEER

Wij werken zowel in opdracht van reisbureaus en direct voor bedrijven, instellingen en particulieren. Ieder gezelschap dat op zoek is naar een mooie invulling van een Berlijn-reis én een lokaal contact kan bij ons terecht. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over passende activiteiten, handige logistiek en geschikte horeca.

 

Organiseert u voor een of uw bedrijf een bedrijfsuitje of incentive, dan kunnen wij u een onderhoudend programma met ontspannen tours en activiteiten bieden. Organiseert u voor (uw) studenten of organisatie een studiereis dan helpen wij u graag op met leerzame excursies. Wilt u uw Berlijn-reis vooral inzetten om nieuwe ideeën en impulsen voor uw bedrijf, afdeling of organisatie te vinden of waardevolle contacten in de Duitse hoofdstad aan te knopen, dan stellen wij graag een kennis-, inspiratie,- of netwerkreis voor u samen.  

 

Reizen is misschien wel de meest waardevolle en kostbare tijd in ons leven. Wij kunnen hierin een meerwaarde bieden: wij helpen u uw dag(en) in Berlijn zo ontspannen en leerzaam mogelijk in te vullen. En maken voor u graag een onuitwisbare herinnering aan deze fenomenale stad.

Uw eigen thema?

Voor al onze activiteiten kunt u kiezen uit uiteenlopende thema's, zoals historie, stadsontwikkeling, ondernemerschap, duurzaamheid, politiek, stadsleven, etc. Thema's vormen de inhoudelijke kaders van uw tour, excursie, workshop, stadsexpeditie of reisprogramma. Binnen thema's bestaan nog altijd talloze mogelijkheden om de activiteit aan te bieden op een manier die optimaal aansluit bij uw verwachtingen, interesses en wensen. Ook kunt u uw eigen thema voorstellen, passend bij zaken en ontwikkelingen die binnen uw organisatie relevant zijn. 

Onze achtergrond

Wij zijn allebei geesteswetenschappers, met een achtergrond in geschiedenis en journalistiek. En dat ziet u uiteraard terug in onze inhoud en aanpak.