Excursies in Berlijn

Berlijn biedt veel aanknopingspunten voor thematische excursies. Wilt u meer leren over deze unieke stad, in het kader van een studie- of inspiratiereis of puur uit persoonlijke interesse? Maak dan gebruik van onze deskundige en betrokken begeleiding.   

Excursies Tweede Wereldoorlog - Duurzaamheid - Burgerschap - Gids - Nederlands

Thema's

Thema's bieden de mogelijkheid voor inhoudelijke verdieping, die aansluit bij de interesses en verwachtingen van uw gezelschap. Heeft u een eigen specifiek thema voor uw Berlijn-reis? Wij denken graag voor u de mogelijkheden van een enerverende groepsactiviteit in uw thema te gieten. U kunt ook kiezen uit één van onze vaste thema's: 

Tweede Wereldoorlog


Cultuur & Erfgoed


Architectuur & Stadsontwikkeling


Special: Tempelhof


Duurzaamheid


Creatief ondernemerschap


Koude Oorlog & Spionage


Burgerschap
Excursie op Maat

In het verleden hebben we met diverse groepen een programma ontwikkeld rondom hun eigen thema. Enkele voorbeelden: 

  • Voor een groep ondernemers hebben we een meerdaags programma ontwikkeld in het thema pioniersgeest. Hierin belichtten we de ondernemersgeest en economische innovaties in Berlijn in verschillende periodes van de afgelopen anderhalve eeuw in een meerdaags, uitgebalanceerd programma.
  • Voor een groep jonge professionals uit de voedingsmiddelenindustrie zijn we op zoek gegaan naar de stedelijke structuren van voedseldistributie, in de verschillende periodes die Berlijn de laatste anderhalf eeuw heeft beleefd.
  • Voor een uitvaartverzekeraar hebben we een tweedaags werkbezoek georganiseerd, waarin we diverse innovatieve initiatieven op het gebied van oudedagsvoorzieningen bezochten en belichtten.
  • Voor een groep Vlaamse restaurant- en hotelhouders zijn we op zoek gegaan naar de food trends in Berlijn - en hebben deze in context geplaatst.
  • Voor een groep Rotterdamse ondernemers hebben we een in een excursie Berlijn door Rotterdamse ogen bekeken  - en andersom. 
  • Ook hebben op maat gemaakte excursies ontwikkeld in de thema's leiderschap, doorstart en identiteit.

U ziet: wij zijn veelzijdig. 


Excursie met Nederlandse gids aanvragen

Komt u met uw gezelschap naar Berlijn voor een leerzame ervaring? Zoekt u inspiratie in deze fenomenale stad? Boek dan een excursie met gids van Berlijn op Maat. Als u meer wilt weten over de vorm en inhoud van de excursie, of vooraf van gedachten wilt wisselen, neem dan eerst contact met ons op. De tabel onderaan deze pagina geeft een indicatie van de kosten van een excursie.

AANVRAAGFORMULIER

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Prijzen

Een excursie vergt in de regel voorbereidingstijd. Voor de gids hanteren wij een trapsgewijs uurtarief, afhankelijk van het aantal deelnemers. De prijzen in onderstaande tabel zijn dus inclusief de voorbereidingstijd, maar exclusief BTW en exclusief transportkosten. Eventueel treden extra kosten op, indien wij in uw opdracht aanvullende diensten boeken.

Aantal personen Uurtarief
2 personen  75,00 € / uur
3 - 6 personen 90,00 € / uur
7 - 10 personen 105,00 € / uur
11 - 20 personen* 120,00 € / uur
21 - 30 personen* 135,00 € / uur
31 - 40 personen* 150,00 € /uur 
40+ personen*  165,00 € / uur

*Bij fietsexcursies geldt een maximale groepsgrootte van 15 personen; bij wandelexcursies 25 personen. Bij grotere groepen verdelen we de groep over meerdere gidsen. De prijzen in de bovenstaande tabel gelden dan per gids. 

Hoe lang duurt een excursie?

Een excursie duurt tenminste 2 uur. Dat is de minimale tijd die wij nodig hebben om voldoende van de stad te kunnen laten zien en de nodige inhoudelijke verdieping aan te brengen.