· 

Tour in Berlijn: Sporen van het verleden

Berlijn barst van de historie. In het bijzonder de "eeuw der extremen" - de 20ste - heeft veel sporen achtergelaten. De Nederlandstalige gidsen Peter Bijl en Tom Bergrath houden zich al jaren intensief bezig met de Berlijnse geschiedenis. Ze hebben speciale routes en tours ontwikkeld, om u het fascinerende verleden van de stad te laten  ontdekken.  

Ontdek met Berlijn op Maat de stadsplanning in Ostberlin, Hauptstadt der DDR
Maak een tijdreis door het oude Oost-Berlijn op de Karl-Marx Allee

Heeft u interesse in historie? En wilt u meer begrijpen van de wereld van vandaag de dag? Dan kunt u

niet om Berlijn heen! Als hoofdstad van achtereenvolgens het Duitse Keizerrijk, Nazi-Duitsland, de Duitse Democratische Republiek (DDR) en het herenigde Duitsland staat Berlijn als geen andere stad

ter wereld symbool voor de bewogen historie van de afgelopen anderhalve eeuw.

 

Berlijn mag zich sinds de Val van de Muur dan hebben ontwikkeld tot een trendy, 21 e eeuwse

wereldstad, de sporen van het zo recente verleden, gebrandmerkt door twaalf jaar Nazi-Duitsland en

vier decennia Koude Oorlog, zijn met geen mogelijkheid uit te wissen. Ze zijn verweven in zowel het straatbeeld als het DNA van de stad.

 

Tijdens deze excursie van Berlijn op Maat ervaart u, al wandelend, rijdend of fietsend door de stad, hoe Berlijn niet los kan komen van zijn heftige recente historie. Zodat u na afloop niet alleen de stad, maar ook de wereld van vandaag de dag, met andere ogen gaat beschouwen.

Tijdens deze tour in Berlijn kom je ze ook letterlijk tegen - sporen van het verleden; hier in Park am Gleisdreieck
Resten van een oud rangeerterrein in Park am Gleisdreieck. Sinds enige jaren is dit één van de meest gebruikte parken in Berlijn geworden.

Fietstour of wandeltour (met OV) in Berlijn

Berlijn op Maat doet de meeste van zijn tours op de fiets of wandelend, in combinatie met gebruik van het openbare vervoer. Met de fiets kunnen we eenvoudig grotere afstanden afleggen; al wandelend kunnen we vaak wat uitvoerig stilstaan bij interessante locaties. U bepaalt het vervoersmiddel. Wij kunnen ook fietsen voor u reserveren bij één van onze vaste fietsverhuurpartners. In beide gevallen stippelen we routes uit die passen bij de individuele wensen en verwachtingen van uw gezelschap. 

Ook bezienswaardigheden horen bij een tour van Berlijn op Maat - de gids vertelt de bijbehorende verhalen
Mag niet ontbreken bij een tour door Berlijn: de Reichstag
Sporen van de Berlijnse Muur tijdens een fietstour door  Berlijn
Sporen van de Berlijnse Muur in de Bernauerstraße op de oude grens tussen Oost- en West-Berlijn

Groepsreis naar Berlijn - bustour

U komt met een groot gezelschap naar Berlijn? Dan heeft u wellicht een passend programma nodig. Wij hebben deze tour geschikt gemaakt voor zeer uiteenlopende doelgroepen, van studenten tot bestuurders en ondernemers. Een tour langs de Berlijnse "Sporen van het verleden" zit vol verrassingen, is leerzaam én onderhoudend. Deze tour is behalve geschikt als fiets- of wandeltour ook goed te doen met uw eigen bus. Indien nodig kunnen wij een touringcar voor u reserveren bij Berlin Mobil

Een tour met gids van Berlijn op Maat brengt je op talloze historische locaties, waaronder de oude luchthaven Tempelhof
Platz der Luftbrücke - plein bij de ingang van de voormalige luchthaven Tempelhof, vernoemd naar de Berlijnse luchtbrug.
Tijdens deze tour door de historie van Berlijn ontdek je ook de 'kleine' verhalen

Tips voor reis naar Berlijn

Wij bevelen aan om deze tour aan het begin van uw Berlijn-reis te plannen. Wij kunnen u in korte tijd al aardig wegwijs maken in de stad, waarvan u de rest van uw verblijf kunt profiteren. 
Behalve over de indrukwekkende historie van de stad vertellen de gidsen Peter en Tom ook graag over leuke buurtjes, mooie parken en interessante plekken in de stad. Tijdens of na afloop van de tour ontvang je nog veel tips en adviezen om je Berlijn-reis optimaal in te vullen.  

Deze tour door de geschiedenis van Berlijn brengt je langs de belangrijkste monumenten
Met deze tour door Berlijn in het Nederlands ontdek je de veelzijdigheid van Berlijn en zijn historie.

Deze tour door Berlijn met Nederlandse gids aanvragen

Wilt u een verrassende tour door Berlijn vol fascinerende verhalen over een indrukwekkende stad - verteld door deskundige en gepassioneerde gidsen? Wij stippelen een geschikte route voor u uit met het vervoermiddel van uw keuze.  Vul dan het onderstaande contactformulier in en gids Tom óf gids Peter neemt persoonlijk contact met op om de tour vast te leggen.  

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

De geschiedenis van Berlijn is zichtbaar in het heden - ook dat ontdek je tijdens deze tour.
Het verleden van Berlijn is overal zichtbaar - deze tour met Nederlandse gids is een belevenis.