Onze excursies

Fans rouwen na de dood van David Bowie, voor de deur van Hauptstraße 155, zijn voormalige woning in Berlijn
Onze excursies · 10. juli 2018
In zijn indrukwekkende loopbaan heeft David Bowie vele fases gekend. Maar slechts weinige periodes hebben zoveel invloed op hem - en de popmuziek - gehad als zijn jaren in West-Berlijn, tussen ´76 en ´78. Berlijn op Maat-gids Peter Bijl, voormalig muziekjournalist, neemt u op levendige wijze mee in de sporen van the Thin White Duke, die zichzelf in Berlijn hervond.
Onze excursies · 10. juli 2018
De DDR bestaat al bijna 3 decennia niet meer. Toch is de periode van de Berlijnse Muur nog altijd recent te noemen. Veel mensen hebben de deling in Oost en West, dat belangrijke hoofdstuk in de recente Europese geschiedenis, nog altijd zeer bewust meegemaakt. De gidsen van Berlijn op Maat nemen al jarenlang mensen op pad door het voormalige Oost-Berlijn, langs interessante plekken en verhalen van de hoofdstad achter het IJzeren Gordijn.

Herinnering aan WO2: Het Sovjet-monument in het Treptower Park in Berlijn
Onze excursies · 10. juli 2018
Als je er ook maar een beetje gevoelig voor bent, word je in Berlijn overal geconfronteerd met de Tweede Wereldoorlog. De gidsen van Berlijn op Maat gaan al jaren op zoek naar de overblijfselen van deze ingrijpende periode in de wereldgeschiedenis en delen hun kennis graag met uw gezelschap. Wij hebben verschillende routes uitgestippeld in dit boeiende thema.
Onze excursies · 13. juni 2018
Dit oude luchthaven Tempelhof belichaamt de extreme geschiedenis van Berlijn als geen ander. Tom Bergrath, gids van Berlijn, heeft een speciale bevoegdheid om hier te kunnen rondleiden. Boek een excursie en geef uw gezelschap een zeer leerzame en buitengewone ervaring.

Onze excursies · 30. mei 2018
Berlijn is een belangrijk machtscentrum in Europa, waar veel topontmoetingen plaatsvinden en scherpe debatten worden gevoerd over maatschappelijke kwesties in Duitsland en Europa. In de Duitse hoofdstad bestaan uitgebreide netwerken van (internationale) NGO's, lobby-organisaties, denktanks en kennisinstituten. Berlijn organiseert excursies in politiek Berlijn voor professionals uit het openbare bestuur en politieke partijen, alsmede voor iedereen met een bijzondere interesse voor Duitse...