Excursie Tempelhof: unieke groepsactiviteit in Berlijn

De voormalige Zentralflughafen Tempelhof is een exceptioneel bouwwerk, dat als geen ander de Europese geschiedenis van de 20ste eeuw belichaamd - in al zijn extremen. Tom Bergrath, gids van Berlijn op Maat heeft een speciale bevoegdheid om op deze locatie excursies te mogen organiseren. Extreme architectuur, fascinerende historie, sporen van de Tweede Wereldoorlog én de Koude Oorlog, spionageverhalen, verstopte gangen en misschien wel één van de beste uitzichten van Berlijn; deze oude luchthaven heeft het allemaal.  

Excursie - Tempelhof - Koude Oorlog - Derde Rijk - Tweede Wereldoorlog - Architectuur - Nederlandstalige gids
Luchtfoto van Tempelhofer Feld met twee resterende oude landingsbanen en op de voorgrond de Platz der Luftbrücke, de oude terminal en de rondvormige hangars.

Studiereizen en incentives

Komt u in het kader van een studiereis, incentive of groepsexcursie naar Berlijn, dan mag een bezoek aan deze oude luchthaven en het bijbehorende vliegveld eigenlijk niet ontbreken in het programma. Zowel de indrukwekkende geschiedenis van deze plek als het huidige gebruik en de toekomstige ontwikkeling ervan zijn een leerzame én onderhoudende ervaring voor vrijwel iedere groep.  

Tempelhof - excursie in Berlijn - Nederlandse gids - historie - politiek - stadsontwikkeling - architectuur
De luchthaven heeft 7 hangars, elk met een circa 40 meter uitkragende dakconstructie. In de jaren 30 was deze bouwwijze zeer modern.
'Rosinenbomber' - model C-54 Skymaster (Douglas); circa 300 van deze modellen werden ingezet voor de luchtbrug.
'Rosinenbomber' - model C-54 Skymaster (Douglas); circa 300 van deze modellen werden ingezet voor de luchtbrug.

Nederlandstalige gids

Gids Tom Bergrath houdt heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in zowel de historische , de militaire, de architectonische en stedenbouwkundige aspecten van de voormalige luchthaven Tempelhof en beschikt over een speciale bevoegdheid om hier te mogen gidsen. Hij neemt u mee door o.m. verstopte gangen, schuilkelders en oude afluisterruimtes en voert u door de zeer afwisselende historie van het gebouw met verhalen over grootheidswaanzinnige Derde Rijk-architectuur, over Amerikaanse (dubbel)spionage en de uitdagingen voor het vinden van een toekomstige functie van dit immense bouwwerk. 

Zowel de 7 hangars als de 380 meter lange 'boarding zone' bevinden zich onder één dak van meer dan 1,2 kilometer
Zowel de 7 hangars als de 380 meter lange 'boarding zone' bevinden zich onder één dak van meer dan 1,2 kilometer
De 'Tower' wordt in de nabije toekomst ook toegankelijk gemaakt voor het publiek. Tevens is een dakrestaurant gepland.
De 'Tower' wordt in de nabije toekomst ook toegankelijk gemaakt voor het publiek. Tevens is een dakrestaurant gepland.

Prijzen en praktische info

Een excursie in dit gebouw duurt circa 90 tot 120 minuten; het trefpunt is het zogenaamde GAT-gebouw (General Aviation Terminal), zie plattegrond. De prijzen voor deze excursie met Nederlandstalige gids zijn afhankelijk van het aantal deelnemers; studenten krijgen korting: 

Volwassenen

Aantal deelnemers Prijs
t/m 10  160,00 €
t/m 15 200,00 €
t/m 20 260,00 €
t/m 25 320,00 €
t/m 30 380,00 €
t/m 35 430,00 €

Studenten

Aantal deelnemers Prijs
t/m 16  160,00 €
t/m 20 200,00 €
t/m 25 225,00 €
t/m 30 260,00 €
t/m 35 300,00 €

Schoolklassen betalen 170 euro totaal. Het maximale aantal deelnemers is 35. Bij meer deelnemers wordt de groep opgesplitst en verdeeld over 2 of meer (Nederlands- of Engelstalige) gidsen, indien meerdere gidsen beschikbaar zijn. 

Berlijn op Maat kan ook een voor uw gezelschap ook een dagprogrogramma met bijzonder thema samenstellen en deze excursie in dat programma opnemen. De prijzen daarvan zijn variabel en afhankelijk. Voor meer informatie over onze dag- en reisprogramma's neemt u het beste contact op via: info@berlijnopmaat.com

Berlijn - Tempelhof - Excursie - Nederlandstalige gids - architectuur - Tweede Wereldoorlog - Stadsontwikkeling
De architect ontwierp het dak van de luchthaven als een gigantisch stadion voor luchtshows en militaire parades voor tot wel 100.000 toeschouwers.
Tempelhof - Excursie - met Nederlandse gids - Berlijn - architectuur - studiereis - incentive
In het midden een radartoren, gebouwd door de US Air Force, vermoedelijk in het kader van een wereldwijd systeem voor elektronische spionage .

Deze excursie aanvragen

U kunt een aanvraag indienen voor een bezoek aan Tempelhof. Vul daartoe het onderstaande formulier in. Dit formulier komt direct aan bij de gids; hij antwoordt u z.s.m. met een voorstel en de bijbehorende praktische info.  

CONTACTFORMULIER

Voer de code in:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.