Fans rouwen na de dood van David Bowie, voor de deur van Hauptstraße 155, zijn voormalige woning in Berlijn
Onze excursies · 10. juli 2018
In zijn indrukwekkende loopbaan heeft David Bowie vele fases gekend. Maar slechts weinige periodes hebben zoveel invloed op hem - en de popmuziek - gehad als zijn jaren in West-Berlijn, tussen ´76 en ´78. Berlijn op Maat-gids Peter Bijl, voormalig muziekjournalist, neemt u op levendige wijze mee in de sporen van the Thin White Duke, die zichzelf in Berlijn hervond.
Onze excursies · 10. juli 2018
De DDR bestaat al bijna 3 decennia niet meer. Toch is de periode van de Berlijnse Muur nog altijd recent te noemen. Veel mensen hebben de deling in Oost en West, dat belangrijke hoofdstuk in de recente Europese geschiedenis, nog altijd zeer bewust meegemaakt. De gidsen van Berlijn op Maat nemen al jarenlang mensen op pad door het voormalige Oost-Berlijn, langs interessante plekken en verhalen van de hoofdstad achter het IJzeren Gordijn.

Laat je meevoeren door de gidsen van Berlijn op Maat - ook als je Berlijn al denkt te kennen
Onze tours · 10. juli 2018
Berlijn mag misschien geen gemakkelijke of mooie stad zijn, ze is ontzettend boeiend en fascinerend. Ben je eenmaal in de greep van het Berlijn-gevoel, dan laat de stad je niet meer los – en blijft je terugkeren. Herken je dit? En wil je het liefst nog meer bijzondere ervaringen in de stad opdoen? Neem dan vooral een gids van Berlijn op Maat onder de arm!
Herinnering aan WO2: Het Sovjet-monument in het Treptower Park in Berlijn
Onze excursies · 10. juli 2018
Als je er ook maar een beetje gevoelig voor bent, word je in Berlijn overal geconfronteerd met de Tweede Wereldoorlog. De gidsen van Berlijn op Maat gaan al jaren op zoek naar de overblijfselen van deze ingrijpende periode in de wereldgeschiedenis en delen hun kennis graag met uw gezelschap. Wij hebben verschillende routes uitgestippeld in dit boeiende thema.

Onze tours · 07. juli 2018
"Sporen van het Verleden" is één van de meest gevraagde tours van Berlijn op Maat. De Nederlandse gidsen Tom Bergrath en Peter Bijl hebben ontspannen en leerzame routes ontwikkeld langs de restanten van de DDR, de Muur, de Koude Oorlog, de Tweede Wereldoorlog. Een ontspannen tour voor nieuwsgierige mensen, die in korte tijd veel van Berlijn willen ontdekken.
Onze excursies · 13. juni 2018
Dit oude luchthaven Tempelhof belichaamt de extreme geschiedenis van Berlijn als geen ander. Tom Bergrath, gids van Berlijn, heeft een speciale bevoegdheid om hier te kunnen rondleiden. Boek een excursie en geef uw gezelschap een zeer leerzame en buitengewone ervaring.

Onze excursies · 30. mei 2018
Berlijn is een belangrijk machtscentrum in Europa, waar veel topontmoetingen plaatsvinden en scherpe debatten worden gevoerd over maatschappelijke kwesties in Duitsland en Europa. In de Duitse hoofdstad bestaan uitgebreide netwerken van (internationale) NGO's, lobby-organisaties, denktanks en kennisinstituten. Berlijn organiseert excursies in politiek Berlijn voor professionals uit het openbare bestuur en politieke partijen, alsmede voor iedereen met een bijzondere interesse voor Duitse...
Onze tours · 26. februari 2018
Ga je op reis naar Berlijn en zoek je leuke activiteiten? Bezoek het stadje Posdam. Berlijn op Maat organiseert hier ook tours en excursies.

06. februari 2018
26. januari 2018
Berlijn op Maat is een project van Peter Bijl en Tom Bergrath, twee ondernemende Nederlanders in Berlijn. Wij hebben de afgelopen jaren honderden tours en excursies georganiseerd om Nederlanders en Vlamingen deze fenomenale stad te laten ervaren. Via stadsexpedities, lezingen en workshops hebben wij nieuwe vormen gevonden om onze verhalen over deze bijzondere stad te vertellen. Ook hebben we daarvoor het online magazine STADTGEIST in het leven geroepen.

Meer weergeven