Excursies · 30. mei 2018
Berlijn is een belangrijk machtscentrum in Europa, waar veel topontmoetingen plaatsvinden en scherpe debatten worden gevoerd over maatschappelijke kwesties in Duitsland en Europa. In de Duitse hoofdstad bestaan uitgebreide netwerken van (internationale) NGO's, lobby-organisaties, denktanks en kennisinstituten. Berlijn organiseert excursies in politiek Berlijn voor professionals uit het openbare bestuur en politieke partijen, alsmede voor iedereen met een bijzondere interesse voor Duitse...

Tours · 26. februari 2018
Ga je op reis naar Berlijn en zoek je leuke activiteiten? Bezoek het stadje Posdam. Berlijn op Maat organiseert hier ook tours en excursies.

06. februari 2018
26. januari 2018
Berlijn op Maat is een project van Peter Bijl en Tom Bergrath, twee ondernemende Nederlanders in Berlijn. Wij hebben de afgelopen jaren honderden tours en excursies georganiseerd om Nederlanders en Vlamingen deze fenomenale stad te laten ervaren. Via stadsexpedities, lezingen en workshops hebben wij nieuwe vormen gevonden om onze verhalen over deze bijzondere stad te vertellen. Ook hebben we daarvoor het online magazine STADTGEIST in het leven geroepen.

20. januari 2018
Vele van de (honderden!) Berlijnse filmzalen en bioscopen zijn ware pareltjes. Van klassieke filmpaleizen waarin je een tijdreis maakt naar roaring twentie roaring twenties of socialistische glorie tot knusse huiskamertjes vol tweedehands bankstellen. Filmhuisstad Berlijn barst van de unieke, soms bijkans verstopte plekken. Zaaltjes en paleizen waar niet alleen de charme vanaf spat, maar vooral de liefde voor cinema. Een overzicht per stadsdeel.

13. januari 2018
Berlijn is een stad als geen ander. En dat vergt volgens ons ook een aanpak als geen ander. Berlijn is een stad met een gebruiksaanwijzing. En met Berlijn op Maat proberen we, oprichters Tom Bergrath en Peter Bijl en de gidsen om ons heen, die te geven.

10. januari 2018
Deze 'fietstour Berlijnse Muur' met gids van Berlijn op Maat brengt je in een 2 of 3 dagen langs het gehele van de Berlijnse Muur (ca 160 km), volledig om voormalig West-Berlijn heen! De Berlijnse Muur staat niet meer, maar haar littekens blijven intrigeren.

27. november 2017
Tempelhof is sinds enkele jaren gesloten als vliegveld. En nu als park 100% 'Tempelhofer Vrijheid'. Noem het de essentie van Berlijn, gevangen in 1 machtige plek. Enkele impressies, in beeld. Is het reusachtige gebouw (nog altijd een van de grootste ter wereld) van Berlin-Tempelhof bijzonder fascinerend met het oog op de bewogen geschiedenis (geinteresseerd? Berlijn op Maat-gids Tom geeft er geregeld rondleidingen - in het Nederlands!), het veld, de Tempelhofer Freiheit, is dat met het oog op...

04. augustus 2017
´Je moet naar Berlijn! Daar is het te gek!´ Het zijn woorden die vaak worden geroepen. Wellicht zelfs wat te vaak. Met zulke hoge verwachtingen kan een bezoek aan Berlijn namelijk ook vies tegenvallen. Wat dan te doen? We geven u enkele suggesties.

18. mei 2017
Zoals in de meeste grote steden, zijn ook in Berlijn de meeste musea gesloten op maandag. Maar wees niet ongerust: ze zijn dat lang niet allemaal! Berlijn op Maat stelde een overzicht voor jullie samen van op maandag geopende musea. Daartussen bevinden zich ook enkele grote namen.

Meer weergeven