Excursie: Koude Oorlog & Spionage

De DDR bestaat al bijna 3 decennia niet meer. Toch is de periode van de Berlijnse Muur nog altijd recent te noemen. Veel mensen hebben de deling in Oost en West, dat belangrijke hoofdstuk in de recente Europese geschiedenis, nog altijd zeer bewust meegemaakt. De gidsen van Berlijn op Maat nemen al jarenlang mensen op pad door het voormalige Oost-Berlijn, langs interessante plekken en verhalen van de hoofdstad achter het IJzeren Gordijn.  BERLIJNSE MUUR & STASI

De Berlijnse Muur was hét symbool van de Koude Oorlog, het grote conflict tussen Oost en West, de strijd tussen het kapitalisme en het communisme. Peter Bijl en Tom Bergrath van Berlijn op Maat kennen het traject van de Muur haast blindelings uit hun hoofd en kunnen u haarfijn de (soms nog altijd zichtbare) verschillen tussen Oost- en West-Berlijn laten zien.  Verschillen die zich vaak juist in subtiliteiten openbaren.


STUDIEREIS IN BERLIJN

Deze, maar ook onze andere excursies, zijn ideaal als activiteit voor een studiereis. Voor studenten is het leerzaam om meer te leren over een systeem dat totaal anders was, dan waarin ze zelf op zijn gegroeid. Zo´n ervaring biedt immers mogelijkheden voor reflectie en nieuwe perspectieven. De gidsen van Berlijn op Maat hebben ruime ervaringen met studenten en stellen graag een excursieprogramma samen op basis van ontspanning én educatie.  

EXCURSIE DOEN

Heeft u interesse in de historie van de DDR en boeiende thema's als Koude Oorlog, Berlijnse Muur, spionage? Wilt u meer ervaren over dat bizarre, historische experiment dat de DDR ook was, over dat leven achter de Muur en het vluchten erover (of eronderdoor). Vult u dan het onderstaande contactformulier in; Peter of Tom zullen u dan z.s.m. een voorstel doen. In de tabel onderaan deze pagina vindt u een prijsindicatie.   


CONTACT MET GIDS

Vul het onderstaande formulier als u interesse hebt in deze (of een andere) excursie

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


PRIJZEN EXCURSIE

Een excursie vergt in de regel enige voorbereidingstijd. Voor de gids hanteren wij een trapsgewijs uurtarief, afhankelijk van het aantal deelnemers. De prijzen in onderstaande tabel zijn inclusief BTW, maar exclusief transportkosten. Eventueel treden extra kosten op, indien wij in uw opdracht aanvullende diensten boeken.

Aantal personen Uurtarief
2 personen  75,00 € / uur
3 - 6 personen 85,00 € / uur
7 - 10 personen 95,00 € / uur
11 - 20 personen* 105,00 € / uur
21 - 30 personen* 115,00 € / uur
31 - 40 personen* 125,00 € /uur 
40+ personen*  135,00 € / uur