Wat doet Berlijn op Maat?

Berlijn is een stad als geen ander. En dat vergt volgens ons ook een aanpak als geen ander. Berlijn is een stad met een gebruiksaanwijzing. En met Berlijn op Maat proberen we, oprichters Tom Bergrath en Peter Bijl en de gidsen om ons heen, die te geven.

Dat doen we op verschillende manieren. Natuurlijk door tours, excursies en stadsexpedities te geven doorheen deze zo fascinerende stad. Berlijn is geen klassieke schoonheid, het is een dame met groeven in het gelaat. En met een ziel vol littekens.

Berlijn als metafoor

De turbulente historie van de afgelopen eeuw heeft de stad zowel verwoest als gevormd. Door de achtergronden en verhalen te schetsen, vaak op locaties waar wereldgeschiedenis is (of wordt) geschreven, proberen we op een levendige manier de stad – en haar fascinerende historie- inzichtelijker te maken. We zien Berlijn als de - gebarsten - spiegel van de 20e eeuw. Een metafoor voor het nu. 

 

Een Berlijn-reis in teken van uw eigen thema

Maar Berlijn is niet alleen de hoofdstad van de afgelopen 100 jaar.  Het is vooral ook een stad van (en in) het nu. Hoofdstad van een land dat zijn historie met zich meetorst, maar tegelijk moedige stappen vooruit zet. Berlijn is dynamisch, veelzijdig en in beweging, zichzelf continu herontdekkend. En voor Berlijn op Maat geldt dat ook.

 

 

Geen enkele tour die we geven is hetzelfde. U bent immers anders dan alle anderen met wie wij ooit op pad zijn geweest. U heeft uw eigen achtergrond, uw eigen professie, uw eigen interesses. En daar houden we maar wat graag rekening mee. Hoe meer u van uzelf prijsgeeft, hoe meer we daar op inspelen - en hoe meer u een speciaal voor u op maat gesneden, persoonlijke tour krijgt. Heeft u een eigen thema dat momenteel relevant is binnen uw organisatie? Laat het ons weten. We gaan er graag voor u mee aan de slag, om de verbinding van en naar Berlijn te leggen. 

Handige reisprogramma´ s

Begonnen we in 2014 met het geven van privé-rondleidingen voor Nederlandstalige bezoekers, veelal op de fiets, inmiddels zijn we, net als de stad, doorgegroeid en doorontwikkeld. Na het zien van de zoveelste groep die, voorzien van een logistiek onhandig programma, het reusachtige Berlijn probeerde te doorkruisen, hebben wij de handschoen opgepakt, en zijn wij reisprogramma´s voor Berlijn gaan ontwikkelen. Op maat gesneden, uiteraard. Gebaseerd op uw wensen en interesses. Voor citytrips, inspiratiereizen, studiereizen, incentives en nog veel meer.

 

 

Werkt u voor een reisbureau in Vlaanderen, Nederland of elders, en bent u op zoek naar een goed lokaal contact in Berlijn? Of komt u, als privé-bezoeker, in kleiner of groter gezelschap naar Berlijn? Neem contact met ons op. Wij gaan graag voor u aan de slag!

Verdiepende thematours

Rondleidingen zijn we de afgelopen jaren steeds meer in thema gaan geven. Denk hierbij aan fietstours als onderdeel van incentives, al dan niet voorzien van specifieke doelen en wensen. Of aan verdiepende thematours met een speciale focus (Creatief Berlijn, Politiek Berlijn, Stadsontwikkeling, Tweede Wereldoorlog, David Bowie...). Als Berlijn op Maat doen wij graag ons best om van uw tour iets speciaals te maken. Op maat gesneden, uiteraard. In het klein en in het groot.