Ga mee op politieke excursiereis in Berlijn

Voor Nederlanders en Vlamingen met bijzondere interesse voor de Duitse politiek organiseren Duitslandnieuws en Berlijn op Maat in oktober twee keer een 4-daagse studiereis in Berlijn. De directe aanleiding hiervoor is de Bundestagwahl op 24 september, die veel impact gaat hebben op het Duitsland en Europa van de komende jaren. Leer er alles over, op de plek die het kloppend hart vormt van de Duitse politiek: het Berlijnse Regierungsviertel

Politiek zwaargewicht

De Duitsers kiezen op 24 september een nieuw parlement. Maakt Angela Merkel haar CDU opnieuw tot de grootste? Of kaapt haar uitdager Martin Schulz (SPD) toch nog veel stemmen weg? Zijn de AfD en de FDP binnenkort (weer) vertegenwoordigd op de rechterflank? En wat doen Die Linke en Bündnis 90/Die Grünen op links?

Ook in Nederland en België kijkt menigeen met spanning uit naar dit grote evenement. Welke uitslag de verkiezingen ook krijgen, ‘Berlijn’ blijft een politiek zwaargewicht in Europa, dat ook op het wereldtoneel steeds meer van zich laat spreken. Onze studiereis zal dan ook over veel meer gaan dan alleen verkiezingen. Omdat politiek, zeker in Duitsland, zo veel meer behelst dan enkel de gang naar de stembus.

Inspirerende sprekers

Het programma biedt een unieke blik in de zeer enerverende en facettenrijke Duitse politiek. We bieden de historische context bij de politieke actualiteit, nemen u mee naar bijzondere locaties en dagen u uit na te denken over de toekomst van Duitsland en Europa. Dit alles aan de hand van onderhoudende tours, leerzame excursies en inspirerende sprekers. En welke plek is daarvoor beter dan het politieke hart van Duitsland, het Regierungsviertel van Berlijn. De stad van twee wereldoorlogen, ideologische conflicten, revolutionaire denkers, opstandige arbeiders en niet te vergeten de Muur. Een unieke gelegenheid ook om het roerige verleden en het dynamische heden van deze stad vanuit een nieuw perspectief te beleven.