Over Berlijn op Maat

Op dit moment werken wij aan een nieuwe versie van berlijnopmaat.com. Voor tours, excursies, reisprogramma’s en stadsexpedities kunt u terecht op www.berlijnopmaat.nl

Bekijk ook eens ons nieuwe online magazine STADTGEIST

In het kort

Berlijn blijft ons boeien! Zeker geen klassieke schoonheid, maar een stad met diepe groeven in het gelaat. En een ziel vol littekens. Zo´n stad ontdekken vergt een heldere aanpak. Als oprichters van ‘Berlijn op Maat’ en gidsen proberen wij, Tom Bergrath en Peter Bijl, bezoekers de juiste gebruiksaanwijzing te geven om Berlijn optimaal te beleven en te waarderen. Zonder hulp zouden veel mensen de mooie verhalen, de verborgen schoonheid en het bijzondere karakter van deze stad mislopen. En dat willen wij niet.


Wat doet ‘Berlijn op Maat’?

In de eerste plaats organiseren wij activiteiten in deze stad: toursexcursies en stadsexpedities. Te voet, met de fiets, met de auto, met het ov of met een bus nemen we bezoekers mee naar bijzondere locaties in de stad. Onderweg vertellen wij verhalen over historie, cultuur, leven en andere zaken die Berlijn zo fascinerend maken. Voorop staat dat wij mensen enthousiast willen maken over ‘onze’ stad.

Wij beschouwen zich in de eerste plaats als verhalenvertellers. En een verhaal vertellen kan op veel manieren. Speciaal voor (reis)gezelschappen die hun reis naar Berlijn een meerwaarde willen geven en van deze stad willen leren, organiseren wij workshopsreisprogramma’s en lezingen. Behalve met gesproken woorden maken wij ook verhalen over Berlijn door te schrijven en online content te maken. Met ons nieuwe online magazine STADTGEIST hebben wij een nieuwe vorm ontwikkeld om onze fascinatie voor Berlijn uit te drukken.


Berlijn centraal

Ongeacht wat wij met ‘Berlijn op Maat’ doen: spreken, schrijven, fotograferen… alles draait om de stad. De turbulente historie van de afgelopen eeuw heeft de stad zowel verwoest als gevormd. Door de achtergronden en verhalen te schetsen, vaak op locaties waar wereldgeschiedenis is (of wordt) geschreven, proberen we op een levendige manier de stad – en haar fascinerende historie- inzichtelijker te maken. We zien Berlijn als de – gebarsten – spiegel van de 20e eeuw.

Maar Berlijn is niet alleen de hoofdstad van de afgelopen 100 jaar.  Het is vooral ook een stad van (en in) het nu. Hoofdstad van een land dat zijn historie met zich meetorst, maar tegelijk moedige stappen vooruit zet. Berlijn is dynamisch, veelzijdig en in beweging, zichzelf continu herontdekkend. En voor Berlijn op Maat geldt dat ook.


Persoonlijke insteek

Deze is voor ons heel belangrijk. Geen enkele activiteit die ‘Berlijn op Maat’ organiseert is hetzelfde. U bent immers anders dan alle anderen met wie wij ooit op pad zijn geweest. U heeft uw eigen achtergrond, uw eigen professie, uw eigen interesses. En daar houden we maar wat graag rekening mee. Hoe meer u van uzelf prijsgeeft, hoe meer we daar op inspelen – en hoe meer u een speciaal voor u op maat gesneden, persoonlijke tour krijgt. Wat tours geven ook voor ons nog leuker maakt! Een win-win-situatie.

Wij willen onze gasten actief betrekken en inspireren – door helder de weg te wijzen, licht verteerbare informatie op te dienen en waardevolle geestelijke bagage mee te geven. Zodat uw gezelschap Berlijn verlaat met dat ontzettend mooie gevoel: veel gezien en geleerd te hebben. Dat is waarom we per slot van rekening reizen.


Thema’s

Voor al onze activiteiten kunt u kiezen uit uiteenlopende thema’s, zoals historie, stadsontwikkeling, ondernemerschap, duurzaamheid, politiek, stadsleven, etc. Thema’s vormen de inhoudelijke kaders van uw tour, excursie, workshop, stadsexpeditie of reisprogramma. Binnen thema’s bestaan nog altijd talloze mogelijkheden om de activiteit aan te bieden op een manier die optimaal aansluit bij uw verwachtingen, interesses en wensen.

Reisprogramma´s 

De afgelopen jaren hebben we honderden kleine en grote groepen begeleid in Berlijn. Op die manier hebben we veel inzicht gekregen in de behoeftes van Berlijn-bezoekers; iedere groep is weer anders en vraagt om een andere aanpak. Wij ontwikkelen  reisprogramma’s om gezelschappen een optimale reis in Berlijn te kunnen bieden. Zodat reisgezelschappen zich geen zorgen meer hoeven te maken over handige logistiek, de juiste activiteiten en passende horeca.

Wij werken op maat! Voor reisbureau’s, instellingen, particulieren, voor iedereen die op zoek is naar een mooie invulling van een reis naar Berlijn én een goed, lokaal contact in Berlijn. Neemt u contact met ons op. Wij maken graag een onuitwisbare herinnering aan deze fenomenale stad voor u.