Excursiereis in Berlijn

Thema Bundestagwahl en Duitse politiek

 

Verkiezingen

In oktober 2017 organiseren Berlijn op Maat en DuitslandNieuws twee keer een 4-daagse excursiereis in Berlijn. De directe aanleiding hiervoor is de Bundestagwahl op 24 september. De kiezers kiezen dan een nieuw parlement. De politieke ontwikkelingen erna bieden een uitstekende gelegenheid om de fascinerende en – zeker voor de Benelux – zo belangrijke Duitse politiek eens haarscherp onder de loep te nemen.

Motor en as van EU

Duitse politiek is namelijk zoveel meer dan alleen een stembusgang, Merkel en de andere ‘poppetjes’. Of het nu gaat om Brexit of crises in Oekraïne en Griekenland, Berlijn blijkt steeds een zwaargewicht. Een krachtige, duurzame Duitse economie met een stabiele regering is essentieel voor de vrede, veiligheid en welvaart in Europa. Zeker in Nederland en België zijn wij ons bewust van de Duitse rol als politieke as én economische motor van de EU. Dat zouden we in ieder geval moeten zijn.

Bruisend Berlijn

Reden te meer om de complexe, maar buitengewoon interessante politiek van onze oosterburen goed te doorgronden. En waar kan dat beter dan op locatie, in Berlijn? Geen stad in Duitsland waar de turbulente geschiedenis zo voelbaar en de culturele diversiteit zo zichtbaar is als hier. Berlijn op Maat en Duitslandnieuws stellen een programma samen met onderhoudende tours, leerzame excursies en deskundige sprekers. U krijgt een scherpe blik in het Berlijnse politiek-historische landschap, ontmoet boeiende mensen en heeft de kans om deze dynamische stad op een unieke manier te ervaren.Voor wie

Bent u werkzaam in het het openbare bestuur of juist voor een internationale NGO, doet u zaken in Duitsland of hebt u vanuit een beroep, studie of hobby bijzondere interesse in de Duitse politieke cultuur, meldt u zich dan aan voor deze excursiereis. Het programma zal veelzijdig zijn en iedereen aanspreken die geboeid is door Europese politiek en in het bijzonder de Duitse rol daarin. Wij schudden u graag de hand, in oktober, hier in Berlijn.

Prijs

595 € p.p. (studenten krijgen 100 € korting op vertoon van een studenten-ID)

Inclusief

✓  onderhoudend programma met sprekers, tours en excursies.

✓  deskundige begeleiding

✓  informatieve reader in PDF-formaat

✓  welkomstdiner

✓  2 lunches

✓  Tickets voor het openbare vervoer

Reis en verblijf niet inbegrepen

Wij organiseren een excursiereis ín Berlijn en niet náár Berlijn. Dat betekent dat wij alle energie steken in een uitdagend programma en u zelf het transport naar en de overnachting in Berlijn organiseert. U kunt hierdoor de totale kosten voor de reis drukken en bent flexibel voor wat betreft transport.

Uiteraard kunnen wij tips en adviezen geven voor transport en overnachting.

overzicht met hotels

Datum

Wij bieden deze reis 2 keer aan:

  1. Van donderdag 19 oktober tot en met zondag 22 oktober 2017; week 42
  2. Van donderdag 26 oktober tot en met zondag 29 oktober 2017; week 43

U kunt dus kiezen!

Locaties

Het programma brengt u langs talloze bijzondere plekken met een bijzondere politiek-historische betekenis, onder meer:

✓ Bundestag (Reichstag)

✓ Pariser Platz / Brandenburger Tor

✓ Unter den Linden

✓ Sowjetisches Ehrenmal Tiergarten

✓ Mahnort Aktion T4 und Holocaust

✓ Topografie des Terrors

✓ Forum Willy Brant

✓ Diplomatenviertel

✓ Gedenkstätte Berliner Mauer

✓ Zentralflughafen Tempelhof

✓ Bundesrat

✓ Tentoonstelling Wege – Irrwege – Umwege (Deutscher Dom)

✓ Abgeordnetenhaus

✓  Regierungsviertel (inclusief ‘Lobbyviertel’)

✓  Bundesministerium für Arbeit und Soziales

..en meer.

Aanmelden

U maakt een keuze tussen week 42 of week 43 en stuurt ons een e-mail: info@berlijnopmaat.com. Na deze voorlopige aanmelding ontvangt u een informatiepakket.
Uw deelname is definitief na ontvangst van uw betaling.

Wij verheugen ons zeer op deze reis en hopen u in Berlijn te zien aanstaande herfst!